Nieuws

Vóór 1 juni bericht over huurverlaging

Heb je recht op eenmalige huurverlaging, maar nog steeds geen huurverlagingsvoorstel gehad? Neem contact op met je verhuurder.  En stap naar de Huurcommissie als je er met de verhuurder niet…
Lees meer

In makkelijke taal praat Steffie je bij over wonen

Denk je dat je teveel huur betaalt? Of heb je een klacht over het onderhoud van jouw huurwoning? Op wonen.steffie.nl legt Steffie nu op een makkelijke manier uit wat je…
Lees meer

Brabantse daklozen beter geteld

Den Bosch, Oss en vijftien andere gemeenten in Noordoost-Brabant tellen hun dak- en thuislozen. Deze eerste telling moet leiden tot beter inzicht in de problemen én vooral ook tot betere…
Lees meer

Brede steun voor regulering hoge huurprijzen

De meeste Nederlanders willen dat de overheid ingrijpt in de hoge huurprijzen. Zij vinden dat deze onbetaalbaar worden voor de gemiddelde Nederlander en niet in verhouding staan tot de kwaliteit.

Onterecht hoge huren vrije sector verder onderzocht

Woonbondjuristen deden nader onderzoek naar twijfelachtige huurverhogingsbedingen in huurcontracten. Na de Kassa-uitzending in april stuurden tientallen huurders hun contract op.

Aedes en Woonbond protesteren tegen bezuiniging op huurtoeslag

Het kabinet wil geld weghalen dat bestemd is voor de huurtoeslag. Voor Aedes en de Woonbond is dit onacceptabel, omdat het ten koste gaat van mensen met de laagste inkomen.

Let op maximumprijs volgens puntenstelsel

Kreeg je dit jaar een huurverhoging van 50 of 100 euro? Let dan op of je huur niet hoger wordt dan volgens het puntenstelsel mag.

Plan voor hoge belasting op gas niet goed doordacht

Het kabinet wil de belasting op aardgas boven 800 kuub flink verhogen. Voor huurders pakt dit plan over het algemeen niet slecht uit, maar de Woonbond heeft wel kritiek.

Succes: Kamer maakt einde aan regulier tijdelijk huurcontract

Gisteren stemde de Tweede Kamer in met de initiatiefwet van PvdA en CU om de reguliere tijdelijke huurcontracten weer af te schaffen. Goed nieuws, want deze zorgden voor onzekerheid en…
Lees meer

4 op de 10 woningcorporaties past inkomensafhankelijke huurverhoging toe

Woningcorporaties passen de inkomensafhankelijke huurverhoging toe, terwijl dit niet tot de beoogde doorstroming leidt. Wel komen huurders financieel klem te staan.